Kinderfeestje thuis nog steeds het populairst


Uit onderzoek blijkt dat ouders met jonge kinderen (tot en met 12 jaar) nog steeds het liefste kinderfeestjes thuis vieren (maar liefst 42,3%). De overige kiezen ervoor om het buitenshuis te doen, of een combinatie van thuis en buitenshuis.

Ondanks de aanwezigheid van speelparadijzen, speelboerderijen en soortgelijke locaties, kiest men het vaakst voor een activiteit in de eigen vertrouwde omgeving: thuis! De verjaardag van het kind wordt vaak toch al ervaren als een spannende dag, een kinderfeest in eigen omgeving geeft doorgaans het meeste genot en deze feestjes worden als beste herinnerd.

Activiteiten die bij kinderfeestjes thuis georganiseerd worden zijn veelal spelletjes, speurtochten en knutselactiviteiten. Ook wordt soms een entertainer in huis gehaald of wordt een verkleedkist gehuurd (al vindt men ook dat het achteraf terugsturen van een verkleedkist en snel retour ontvangen van borg niet altijd vlekkeloos verloopt).

De uitgaven aan kinderfeestjes in het algemeen bedragen gemiddeld € 110,60, waarbij gemiddeld 7 kinderen worden uitgenodigd (dit maakt een gemiddelde van € 15,80 aan kosten per kind op een kinderfeestje).

Bijna de helft van de ondervraagden begint ca. een maand voordat het kinderfeestje gevierd wordt, met de voorbereidingen. Ook bijna de helft laat zich inspireren door het aanbod op internet en maakt gebruik van feestpakketten en -diensten.
Zoek ons op Google+