Knutselen

Eén van de meest favoriete bezigheden van kinderen is knutselen. Van jongs af aan leren kinderen knutselen. Knutselen is dan ook een veelgebruikte lesactiviteit op de kleuterschool waardoor bijvoorbeeld aan de fijne motoriek en inzicht wordt gewerkt. Meestal wordt knutselen derhalve zowel als leuke als leerzame activiteit ervaren. Hier is geen leeftijdsgrens aan gebonden; de juiste balans in “kunnen” en “willen” is bij de knutselactiviteit belangrijk.

Het leermiddel Knutselen


- Knutselen stimuleert de creatieve ontwikkeling van het kind. Vragen als: hoe zit iets in elkaar?, waar begin ik? en hoe ga ik verder? komen vaak aan de orde.
- Knutselen verhoogt het vermogen om ruimtelijke vlakken te herkennen; begrippen als op elkaar, naast elkaar, tegen elkaar, insteken, zijkanten, maar ook vormen en afmetingen komen aan de orde.
- Motorische vaardigheden worden ook ontwikkeld door te knutselen. Naargelang het kind meer knutselt worden er steeds meer materialen (en hun eigenschappen) en technieken geleerd.
- Het kind leert om door te zetten en vindingrijk te zijn als er iets moeilijks of onbekends op het pad komt.
- Samen knutselen bevordert op een natuurlijke wijze de contacten met andere kinderen door samen te werken, materiaal te delen en elkaar helpen.

Mozaïeken als knutsel-activiteit


Een mozaïekstuk maken bevat voor veel kinderen een geweldige uitdaging: van verschillende kleurrijke onderdelen een prachtig eindresultaat maken. Het is voor veel kinderen ook iets nieuws, mozaïeken, daarom bevat het veel uitdaging. Als ondersteuning biedt Cristallo voor elk kind een eigen werkbeschrijving en (indien van toepassing) een legvoorbeeld. En uiteraard wordt op de website voor een aantal artikelen ondersteuning geboden door de video-instructie.

Een aantal door bezoekers gestelde vragen hebben wij reeds op onze website geplaatst. Mocht u toch nog vragen hebben, Stuur ons uw vraag per e-mail, of stuur een berichtje via het contactformulier

Zoek ons op Google+