Creatief met kinderen: kinder-mozaïek

Originele en complete mozaiekpakketten voor creatieve kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten, familiedag, scholen etc. Creatief, leerzaam en superleuk voor jong en oud
 


Een vaak terugkerend thema op de basisschool is "Kunst voor Kinderen". Bij dit creatieve expressie-thema leren kinderen te ontdekken wat kunst is, welke soorten kunst er zoal zijn en vooral ook hoe je materialen kunt gebruiken zodat je er kunst van kunt maken.

Kunst bestaat vaak uit een samenspel van verschillende kleuren en vormen.Kunststof mozaiek, kunst voor kinderen
Mogelijke materialen hierbij zijn verf, papier, garen of bijvoorbeeld mozaieksteentjes. Het draagt enorm bij aan de esthetische ontwikkeling van kinderen. 

Bij kunst draait het om vormgeven van eigen (of andermans) ideeën op een eigen wijze. Met het creatieve brein zullen de kinderen met verschillende vormen en kleuren een eigen compositie kunnen bedenken en maken.

Starterspakketten als kado


Voor kinderen die graag knutselen, zijn de mozaïekboxen een ideaal kado. Deze starterspakketten bevatten 3 flesjes mozaïeklijm, 500 gram mozaïekvoegsel en 480 gram kunststof mozaïeksteentjes. Er zijn 8 verschillende mozaïekboxen verkrijgbaar: het verschil in de mozaïekboxen betreft de kleursamenstelling van de mozaïeksteentjes. Zo is er 1 algemeen starterspakket (genaamd "Pizza") en 7 thema-pakketten, bijv. met kerstkleuren of zachte kleuren.

Totaalpakketten voor grotere groepen kinderen


Voor scholen (en andere grotere groepen) heeft Cristallo een uitgebreide mozaïekpakkettenlijn ontwikkeld, waarbij een mozaïekpakket alle benodigdheden bevat voor het mozaïeken van 30 mozaïekwerkstukjes. Dit zijn veelal mozaïekwerkstukjes van 10-15 cm die 1-1,5 uur duren om te maken.

De verschillende mozaiekpakketten voor grotere groepen vindt u op de pagina met schoolpakketten.

Mozaiekpakketten voor scholen

Losse mozaïekmaterialen


Vele basisscholen maken in het thema "Kunst voor Kinderen" gebruik van de Vario-mozaieksteentjes van Cristallo. Deze kunststof mozaieksteentjes lenen zich uitstekend voor kunstige kinderen in de dop. Naast het prettig werken met deze kleurrijke steentjes, ontwikkelt het direct ook de fijne motoriek. Het materiaal is licht van gewicht en de steentjes zijn er in vele verschillende kleuren en vormen. Deze steentjes zijn verkrijgbaar in kilozakken met een mix van 12 kleuren en 15 verschillende vormpjes, tevens zijn alle kleuren per kleur te verkrijgen in 70-grams en 500-grams zakken.

Mozaieken met kunststof mozaieksteentjes PotDe mozaieksteentjes kunnen op verschillende ondergronden gebruikt worden. Belangrijk is dat de ondergrond vlak is. Hout is een ideale ondergrond, waarbij triplex en mdf het beste toepasbaar zijn. Als voorbeeld zouden bamboeschalen (Ikea) gemozaiekt kunnen worden, wandbordjes of bijvoorbeeld mandala's uitgetekend kunnen worden (of een grote mandala voor de hele groep!) op mdf, wat een interessant thema is om kinderen met kunst in aanraking te laten komen. Uiteindelijk zal een prachtig werkstuk nog jarenlang een geweldige eye-catcher kunnen zijn als versiering van de school.

Om de kleuren van de mozaieksteentjes eruit te laten springen, bevelen wij het gebruik van (een lichte kleur) voegsel aan. Hierdoor worden alle kieren tussen de mozaieksteentjes gevuld met een "rustige" kleur, waardoor de nadruk komt te liggen op de kleuren.

Uiteraard dient er voor een goede hechting een geschikte lijmsoort gebruikt te worden. Cristallo mozaieklijm is een sneldrogende mozaieklijm-soort, welke in kindvriendelijke flesjes van 55 gram leverbaar is.

Een aantal door bezoekers gestelde vragen hebben wij reeds op onze website geplaatst. Mocht u toch nog vragen hebben, Stuur ons uw vraag per e-mail, of stuur een berichtje via het contactformulier.

Hieronder verschillende creaties van klanten die ons foto's stuurden, al dan niet met complete mozaïekpakketten:


Kinderfeestje mozaiek Pot mozaieken kunststof mozaieksteentjes mozaiek dienblad

Vogelhuisje mozaieken Canvasdoek mozaïeken Kinderfeestje thuis mozaiek   Letters mozaïekenZoek ons op Google+