Hoe moet ik mozaieken?Bent u op zoek naar mozaïekpakketten voor volwassenen? Bezoek dan direct onze webshop met prachtige mozaïekpakketten voor volwassenen: www.mozaiekpakket.nl.

Hierop vindt u ca. 250 complete mozaïekpakketten voor jong en oud, beginners en gevorderden! Compleet met alle mozaïekmaterialen.

Mozaiekpakket beginners en gevorderden Mozaiekpakket beginners en gevorderden Mozaiekpakket beginners en gevorderden


Kindermozaïek

Alle mozaiekpakketten van Cristallo bevatten een werkbeschrijving die opgesteld is voor betreffend werkstuk. Er is uiteraard een vast patroon te ontdekken in de werkwijze. Hieronder staat de werkwijze beschreven hoe globaal het mozaieken te werk gaat bij onze pakketten.

Je hoeft bij de meeste mozaiekpakketten van Cristallo vooraf niet persé een "plan" te maken hoe je de kleuren/lijnen gaat verdelen. Daarom zijn ze ook erg geschikt voor kinderen. Hoe je het werkstuk moet maken staat allemaal beschreven in de duidelijke werkbeschrijving en evt. duidelijk getoond op het legvoorbeeld (Basic-spiegels en dienbladen).

Ter ondersteuning vind je op onze website ook een aantal video-instructies (te downloaden bij betreffende producten). Hieronder zie je als voorbeeld de instructievideo van het mozaïeken van onze letters:Wanneer er
ronde vormen
in het eindresultaat komen, zorg je bij het mozaieken dat je eerst de ronde vormen maakt met de mozaieksteentjes. Leg de mozaieksteentjes steeds tegen de rand aan. De ruimte tussen de mozaieksteentjes houd je op 1-2 mm, maar maak de tussenruimtes, indien mogelijk, niet te groot.
Mozaiek fotolijstje
Wanneer je klaar bent met het mozaïeken van de ronde randen, ga je verder met het mozaïeken van de rechte randen. Dit kunnen randen in het oppervlak zijn, maar ook de buitenranden. Begin in alle gevallen pas aan de buitenranden als alle binnenranden van mozaieksteentjes zijn voorzien.

Als alle rechte en ronde randen van het werkstuk zijn voorzien van mozaieksteentjes en er is nog voldoende ruimte voor steentjes daar tussenin, dan worden die ruimtes opgevuld totdat er geen mozaieksteentjes meer tussen kunnen.

Nadat de laatste mozaieksteentjes gelijmd zijn, dient de lijm hard te worden zodat de mozaieksteentjes hechten aan het oppervlak. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van het materiaal van de achtergrond en de gebruikte soort mozaieklijm. Cristallo heeft een
eigen mozaieklijm laten ontwikkelen die sneldrogend is (ca. 30-45 minuten, waarna het invoegen direct kan beginnen).


Mozaiek wandbord BloemZitten alle mozaieksteentjes vast, dan kunnen de kieren ingevoegd worden. Het bijgeleverde voegsel is speciaal geschikt voor mozaiekwerkstukken. Het voegselpoeder wordt aangelengd met water waarna er een voegmassa ontstaat (de te hanteren mengverhouding staat duidelijk in de werkbeschrijving beschreven). Alle kieren en ruimtes tussen de mozaieksteentjes worden met de vingers voorzien van het voegsel. Wrijf goed over alle kieren, vergeet ook de verticale randen niet. Ga voor de zekerheid enkele malen extra over alle ingevoegde kieren zodat alles goed opgevuld wordt.

Als het invoegen klaar is, wordt het overtollige voegsel direct met een vochtige spons afgenomen. Laat het even drogen, er komt een dunne sluierlaag over het werkstuk. Na ca. 10 minuten neem je nogmaals de aanwezige sluier van het werkstuk af. Zorg dat de spons niet te nat is.

Mozaiek WaxinelichthouderLaat hierna het werkstuk drogen. Het werkstuk kan zonder probleem

mee naar huis genomen worden (bijv. bij een kinderfeestje). Enige uren, of een dag, later kun je met een vochtige doek de allerlaatste sluier afnemen, waarna het werkstuk helemaal klaar is.

De tijdsduur (indicatie) van de verschillende soorten werkstukjes is als volgt:
Fotolijstjes Vario ca. 2,5 - 3 uur (4 verschillende)
Spiegels Vario ca. 2,5 - 3 uur (5 verschillende)
Spiegels Basic ca. 2,5 uur (21 verschillende)
Letters ca. 2,5 - 3 uur (4 verschillende series)
Dienbladen ca. 2,5 - 3 uur (8 kleine en 6 grote)
Dolfijnen ca. 1,5 uur
Waxinelichthouders ca. 2,5 - 3 uur
Wandbordjes ca. 2,5 - 3 uur (8 verschillende)
Fotolijstjes set/2 ca. 2 - 2,5 uur per 2 stuks

Zoals reeds vermeld, worden alle mozaïekpakketten compleet met alle benodigde materialen en hulpmiddelen geleverd. In alle pakketten zitten sowieso:
  • Basis ondergrond die gemozaïekt gaat worden
  • Mozaïeksteentjes
  • Lijm
  • Voegsel
  • Spons
  • Maatbekertje
  • Roerbakje en -stokje voor voegsel
  • (afhankelijk van soort werkstukje) evt. hangertjes, ducttape, foamtape, lijmkwastje, waxinelichtjes
  • Werkbeschrijving
Van de mozaïeksteentjes, lijm en voegsel is uiteraard ruim voldoende aanwezig.

Belangrijk: elk werkstuk heeft zijn eigen specifieke werkbeschrijving. De juiste werkbeschrijving wordt door ons bij het pakket bijgevoegd. Je kunt de werkbeschrijving ook eventueel downloaden met de link die in de tekst van betreffende artikel vermeld staat.

Starterspakketten als kado


Voor kinderen die graag knutselen, zijn de mozaïekboxen een ideaal kado. Deze starterspakketten bevatten 3 flesjes mozaïeklijm, 500 gram mozaïekvoegsel en 480 gram kunststof mozaïeksteentjes. Er zijn 8 verschillende mozaïekboxen verkrijgbaar: het verschil in de mozaïekboxen betreft de kleursamenstelling van de mozaïeksteentjes. Zo is er 1 algemeen starterspakket (genaamd "Pizza") en 7 thema-pakketten, bijv. met kerstkleuren of zachte kleuren.

Starters mozaiekpakket kinderen

Een aantal door bezoekers gestelde vragen hebben wij reeds op onze website geplaatst. Mocht u toch nog vragen hebben, stuur ons uw vraag per e-mail, of stuur een berichtje via het contactformulier.
Zoek ons op Google+