• Toonaangevend in
  • kindermozaïek
Geen producten gevonden...

Mogen kinderfeestjes doorgaan tijdens coronatijd?

  • Geplaatst op
  • Door Cristallo
  • 0

Kinderfeestjes mogen (en kunnen!) weer gegeven worden. Hierbij een aantal tips om het op verantwoorde wijze, en toch ook heel gezellig en origineel, te organiseren.

De kinderen gaan weer naar school! Iedereen ziet zijn vriendjes en vriendinnetjes weer, de kinderen zien de juffen en meesters weer en beetje bij beetje komt er weer structuur in de samenleving. Maar we zijn er nog lang niet: we moeten ons allen bewust zijn van het gevaar dat het virus weer om zich heen gaat grijpen.

De versoepeling van de maatregelen betekent ook dat kinderfeestjes weer georganiseerd kunnen worden. Iets waar menig kind natuurlijk ieder jaar naar uit kijkt, maar in corona-tijd niet vanzelfsprekend is. De versoepeling brengt ook met zich mee dat kinderfeestjes weer gehouden mogen (en vooral kunnen!) worden.

Voor kinderen onder de twaalf jaar geldt dat zij buiten de 1,5 meter afstandsregel vallen, aangezien zij nauwelijks vatbaar zijn voor het virus en het virus veel minder overdragen. Zij mogen dus weer  (gewoon) kind zijn. Een kinderfeestje thuis vieren is dus goed mogelijk.

Enkele tips om de kinderen toch ook nog wel duidelijk te maken dat we er nog niet zijn en dus nog voorzichtig moeten zijn:

- Richt het kinderfeestje op kinderen t/m 12 jaar.
- In de thuis-omgeving ben je niet afhankelijk van onbekenden die wellicht het virus bij zich dragen; vier het dus bij voorkeur thuis. Dit kan binnen of buiten zijn.
- Zorg voor de nodige hygiëne, bijv. handgel, handen wassen.
- Kies de juiste locatie en activiteit om enigszins zicht en controle te houden over de groep.
- Neem een dag van tevoren even contact op met de ouders van de genodigden of het kind geen ziekteverschijnselen heeft. Bespreek met de ouders in een voorkomend geval of het verstandig is voor het kind om naar het feestje te komen en vooral hoe je het gaat “goed maken”.

Een kinderfeestje thuis kan dus prima en veilig gevierd worden. Zeker als de kinderen weer naar school gaan is er weinig reden om het feestje niet door te laten gaan.

Vier je kinderfeestje creatief thuis:
Met Cristallo mozaïekpakketten heeft elk kind een eigen mozaïekwerkje te maken. Iedereen heeft eigen materialen. Ze zijn er, afhankelijk van het gekozen item, zo'n 2-2,5 uur aandachtig mee zoet, met een pauze van ca. 45 minuten. En tegelijkertijd kun je het ook heel gezellig maken door chips, drinken, snoepjes etc. op tafel te zetten. En aan het eind van het feest gaat iedereen naar huis met het zelfgemaakte mozaïekwerkje en is iedereen ook blij dat er weer kinderfeestjes gegeven kunnen worden!


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

AVG-proof

Cristallo is AVG-proof: onze werkwijze voldoet aan de Europese wetgeving

Snelle levering

U ontvangt uw complete bestelling binnen 2 werkdagen aan huis

Veilig betalen

Al onze betaalmethoden zijn wereldwijd geaccepteerd. U betaalt in een beschermde omgeving

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Lees onze Privacy Policy

Manage cookies